Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: biszkopt

Biszkopt wiedeński

Składniki: 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 1 szkl cukru 20 dag masła 2 łyżki kwaśnej śmietany masło i bułka tarta do formy bakalie   Sposób wykonania: Jajka ucierać razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę. Gdy powstanie już gładkie…

Biszkopt Agnieszki

Składniki: 5 jajek 2/3 szkl cukru 1 ¼ szkl mąki masło i mąka do formy Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek po czym białka ubijać mikserem. Gdy są średnio ubite nie przerywając mieszania wsypywać stopniowo cukier a gdy masa stanie się gęsta dodawać stopniowo żółtka. Gdy składniki się połączą na sam koniec dodać jeszcze mąkę.…