Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: azjatycka

Sałatka z ogórka i kukurydzy konserwowej

Składniki: 1 obrany ogórek pokrojony na ćwiartki ½ szklanki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula pokrojona w półplasterki 2 łyżki posiekanej naci kolendry 1/3 szklanki włoskiego sosu sałatkowego ¼ łyżeczki płatków chili sól Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć nasiona, pociąć na kawałki o długości 5 cm. Tak przygotowane ogórki posolić, umieścić na…

Kurczak po chińsku z makaronem

Składniki: 4 filety z kurczaka 1 duża cebula 1 podzielony na różyczki brokuł 2 marchewki 1 puszka zielonego groszku makaron chiński ryżowy (1 opakowanie) 4 łyżki sosu tariyaki olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w grube paski. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim wkładane partiami mięso. W rondlu umieścić obrumienione…

Kurczak po seczuańsku

Składniki: 3 filety z kurczaka ½ łyżeczki tartego imbiru 2 posiekane drobno cebulki dymki 3 łyżki jasnego sosu sojowego suszone papryczki chili w ilości wg upodobań smakowych pieprz seczuański w ilości wg upodobań smakowych 1 łyżeczka brązowego cukru 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę.…

Kurczak po chińsku w cieście

Składniki: 2 filety z kurczaka 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego (ciemnego) sól, pieprz, chili, przyprawa 5 smaków olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 szklanka mąki kukurydzianej wymieszanej z mąką pszenną proszek do pieczenia sól, biały pieprz woda Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w dużą kostkę, dodać przyprawy, odstawić na kilka…