Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet ze szparagami Katarzyny

Przepis dla miłośników szparagów. Tym razem szparagi wykorzystaliśmy do przygotowania omletu.  Lista zakupów: szparagi, jajka, mleko, masło, przyprawy.
 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 5 szt szparagów
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Szparagi dokładnie oczyścić, odcinając zdrewniałe końce.
    Przełożyć je do garnka z gotującą się wodą i ugotować.
    Wówczas je odcedzić i na chwilę odłożyć na bok.
    W między czasie do miseczki wbić jajka.
    Dodać do nich mleko wymieszane z odrobiną mąki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstała masę jajeczną wylać na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Gdy jajka zaczną się ścinać ułożyć na nich szparagi.
    Trzymać jeszcze na ogniu aż jajka całkowicie się zetną. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *