Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z sera, szynki i krewetek

Składniki:

  • szynka
  • ser żółty w plastrach
  • krewetki tygrysie
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • posiekana natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Szynkę pokroić w słupki  o grubości około 1 cm. Każdy słupek owinąć plastrem sera.  Krewetki wypłukać, osuszyć,. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej krewetki przez około 4 minuty kilkakrotnie je obracając. Na rulonikach z sera i szynki układać krewetki, całość spiąć wykałaczką. Zapiec przez 2 minuty w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Przed podaniem zrosić sokiem z cytryny i posypać zieleniną.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *