Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z Camemberta

Składniki:

  • miękki camembert 1 sztuka
  • orzechy włoskie 10- 15 dag
  • orzechy włoskie drobno posiekane 5 dag
  • wino białe 1/2 szklanki
  • seler naciowy 5 łyżek

    Sposób przyrządzenia:
    Ser camembert należy pokroić na części, może być ich 8- 10. Ułożyć go na
    talerzyku, który wcześniej został posypany selerem naciowym. W każdy
    kawałek sera należy wcisnąć z boku po 1/4 orzecha włoskiego, wszystkie
    kawałki sera należy polać winem. Posiekanymi orzechami należy posypać
    wierzch sera, przed podaniem schłodzić 15 minut w lodówce.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *