Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Prosty sos do spaghetti

 

Składniki:

 

  • 45 dag mielonej wołowiny
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • ½ szkl posiekanej papryki
  • 1 szkl posiekanego selera naciowego
  • Ząbek czosnku
  • łyżeczka włoskiej mieszanki przypraw
  • puszka siekanych pomidorów
  • 250 g sosu pomidorowego
  • 3 szkl wody
  • saszetka sosu do spaghetti w proszku

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso razem z posiekana cebulę, papryką, selerem i czosnkiem.
Następnie odsączyć nadmiar tłuszczu po czym dodać do mięsa włoską przyprawę, pomidory, sos pomidorowy, wodę oraz sos w proszku.
Całość dokładnie wymieszać.
Trzymać na małym ogniu około 30 minut do zgęstnienia.
Podawać z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *