Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Proste chilii

Składniki:

  • 45 dag mielonej wołowiny
  • 1 szkl posiekanej cebuli
  • 1 szkl posiekanego selera naciowego
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 ½ łyżeczki sproszkowane  chili
  • ¾ łyżeczki oregano
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 400 g sosu pomidorowego
  • puszka przecieru pomidorowego
  • 2 ½ szkl wody
  • puszka czerwonej fasoli

Sposób wykonania;
Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso z posiekaną cebulą.
Wówczas dodać posiekany seler, cukier, sól, czosnek, chili, oregano, pieprz, sos pomidorowy oraz wodę.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie dodać odcedzoną fasolę i gotować jeszcze 10 minut, aż fasola się podgrzeje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *