Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Profitrolki z kawiorem

Składniki:

    • czerwony i czarny kawior
    • masło śmietankowe
    • serek Philadelphia

    Ciasto ptysiowe:

    • 100g masła
    • 20g mąki
    • 30ml wody
    • 5 jaj
    • 500ml śmietany 36%
    • 100g cukru pudru
    • szczypta soli


    Sposób przyrządzenia:
    Zagotować wodą z masłem i szczyptą soli. Na wrzątek wrzucić mąką i dokładnie wymieszać. Lekko przestudzić a następnie dodawać jajka dokładnie wcierając je do masy. Formować za pomocą worka do wyciskania kremu lub kładąc łyżeczką małe ciasteczka o kształcie eliptycznym. Piec w temperaturze 180°C około 50 minut. Tak przygotowane ciasteczka posmarować cieniutko świeżym masełkiem, serkiem i obłożyć kawiorem. Podać z ćwiartkami cytryny mocno schłodzone. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *