Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pralinki bakaliowe

Składniki:

  • 200 g masła
  • 3 łyżki czekolady w proszku
  • 1 ½ szkl. cukru pudru
  • 3 szkl. mleka w proszku
  • 50 dag rodzynków
  • 50 dag orzechów laskowych
  • 50 dag migdałów
  • 50 g herbatników
  • 2 łyżki rumu
  • masło

    Sposób wykonania:
    Masło, cukier i czekoladę postawić w rondelka na małym ogniu i zagotować, wówczas zestawić z ognia.
    Całość zmiksować dodając stopniowo mleko w proszku a potem migdały oraz posiekane orzechy.
    Na koniec wrzucić jeszcze namoczone rodzynki, rum i pokruszone herbatniki.
    Całość dokładnie wymieszać i jeszcze ciepłą masę przełożyć do formy, wyłożoną folią aluminiową i posmarowana masłem.
    Wstawić do lodówki aby dobrze zastygła.
    Przed podaniem pokroić w plastry.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *