Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z wołowiny

Składniki:

  • szklanka zmielonego ugotowanego mięsa wołowego
  • ½  dużej czerstwej bułki
  • szklanka mleka
  • 1 żółtko
  • 2 białka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Z białek ubić sztywną pianę, dodać surowe żółtko, mięso i namoczoną w mleku, odciśniętą bułkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać. Napełnić formę i przykryć folią spożywczą. Włożyć do wodnej kąpieli i gotować pod przykryciem, około 45 minut. Dobrze smakuje z sosem koperkowym lub chrzanowym i sezonową ulubioną surówką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *