Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z ryby

Składniki:

  • 1 kg filetów z pangi
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por / biała część/
  • kawałek selera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 duża cebula
  • 1 duża czerstwa bułka
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • ½ szklanki mleka
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    W litrze wody ugotować włoszczyznę. Filety umyć, włożyć do wywaru na około 15 minut. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Filety, bułkę, i połowę włoszczyzny zemleć w maszynce. Żółtka utrzeć z masłem i dodać masę rybną, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki i ubitą z białek pianę. Przełożyć do foremki, szczelnie przykryć folią spożywczą i wstawić do kąpieli wodnej. Gotować około 45-50 minut pod przykryciem . Gotową potrawę wyjąć z formy i podawać z ziemniakami lub sosem chrzanowym i ulubionymi surówkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *