Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka chińska

 Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 3 średnie cebule pokrojone w paski ( nie koniecznie musi być)
  • 1/2 kg pieczarek także pokrojonych w paski
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 słoik papryki konserwowej pokrojonej w paski
  • olej
  • mieszanka chińska mrożona
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe(rozpuścić w 1/2 l. wody)
  • bułka tarta


Sposób przyrządzenia:

Cebulę i pieczarki smażymy na oleju, dodajemy pozostałe warzywa(mrożone również) podlewamy bulionem i dusimy ok. 15 min. Z mięsa mielonego przygotowanego jak na kotlety mielone formujemy kotleciki wielkości łyżeczki od herbaty. Obtaczamy w bułce i smażymy. Dodajemy do warzyw, chwilkę gotujemy można dolać ok.1 l. wody by potrawa nie była zbyt gęsta i doprawić do smaku. Zaprawiamy nasze danie wodą z koncentratem pomidorowym z odrobiną mąki, aby danie nie było zbyt wodniste.
Przepis przesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *