Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pory duszone z pistacjami

Składniki:

  • 2 pory
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu śliwkowego
  • 2 łyżki miodu pitnego
  • ½ cytryny
  • 4 łyżki orzechów pistacjowych

Sposób wykonania:
Pokrojone na paseczki pory przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym wlać bulion warzywny.
Trzymać na małym ogniu kilka minut.
Następnie zdjąć z ognia i doprawić do smaku miodem, sokiem z cytryny oraz sosem śliwkowym i sojowym.
Wymieszać i wrzucić jeszcze orzeszki.
Powstałą masę przełożyć do małych foremek, które wyłożyć na półmisek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *