Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pory duszone w winie

Składniki:

  • 1 kg porów
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 szkl. białego wytrawnego wina
  • listek laurowy
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 2 gałązki tymianku
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • 3 jaka ugotowane na twardo

Sposób wykonania:

  1. Pory pokroić na małe kawałki, które wrzucić na rozgrzany olej, dodać masło, całość wymieszać i przez chwile smażyć, wówczas dodać listek, natkę, tymianek, sól oraz pieprz.
    Wlać jeszcze wino i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 15 min po czym odkryć i lekko odparować.
    Następnie przełożyć na półmisek i posypać pokrojonymi jajkami oraz pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *