Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ponczowe cynamonki

Składniki:

  • mrożone ciasto
  • kostka masła
  • ½ szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 200 g migdałów, orzechów, pestek słonecznika, płatków czekoladowych, pestek dyni

    Syrop:

  • ½ szkl. cukru
  • 2 łyzki miodu
  • ¼ łyżeczki cynamonu

Sposób wykonania:

  1. Ciasto lekko rozmrozić po czym, przekroić na dwie równe części  ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec aż ciasto się zarumieni.
    W między czasie masło, cukier, kakao, orzechy, migdały, czekoladę oraz pestki słonecznika i dyni zmiksować.
    Powstałą masę rozsmarować na podpieczonym blacie i przykryć drugim.
    Następnie cukier rozpuścić w odrobinę wody, dodać miód i trzymać na małym ogniu do zgęstnia, wówczas polać wierzch ciasta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *