Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z nadziewane kozim serkiem i oliwkami

 

Składniki:

  • 12 pomidorów
  • ½ łyżki oliwy
  • 10 posiekanych zielonych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g koziego sera
  • 6 listków bazylii
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Z pomidorów ściąć kawałek wierzchu po czym je wydrążyć i oprószyć sola oraz pieprzem.
    Następnie miąższ pomidorów wymieszać z oliwą, posiekanym czosnkiem oliwkami oraz pokruszonym serem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i napełnić powstałą pastą pomidory tak aby masa lekko wystawała ponad pomidor.
    Skropić całość jeszcze odrobiną oliwy i wstawić o lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *