Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z mozzarellą w oliwie

 

Składniki:

 

  • 5 pomidorów
  • 2 kulki mozzarelli
  • ½ cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • listki bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Odsączoną z zalewy mozzarellę pokroić w plastry.
Umyte pomidory również pokroić w plastry i układać je razem z mozzarellą na przemian na półmisku.
Plastry powinny lekko zachodzić na siebie.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z posiekanym czosnkiem i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Powstałym sosem skropić pomidory z mozzarellą.
Na koniec udekorować listkami bazylii i oprószyć grubo zmielonym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *