Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z grilla czosnkiem i tymiankiem pachnące

Składniki:

    • 5 dojrzałych pomidorów
    • sól, pieprz
    • 4 łyżki oliwy
    • 5 drobno posiekanych ząbków czosnku
    • 2 łyżki posiekanego tymianku
    • tarty parmezan

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone pomidory pokroić w poprzek na połowy. W małej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty. Na dobrze nagrzanym grillu ułożyć pomidory cięciem do dołu, piec 4 minuty, odwrócić, polać oliwą z czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem, piec jeszcze przez 5 minut. Posypać tymiankiem i tartym serem, podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *