Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory w marynacie

Składniki:

  • 1 kg małych pomidorów
  • 1 szkl octu winnego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżeczki soli
  • kilka ząbków czosnku
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 papryczka chili

Sposób wykonania:
Pomidory umyć i przełożyć je do słoików.
Przekładając je kawałkami papryczki chili oraz ząbkami czosnku.
Następnie do garnka wlać 3 szklanki wody i szklankę octu winnego.
Dodać cukier, sól, listki laurowe, pieprz oraz ziela angielskie.
Całość doprowadzić do wrzenia i gorącą  zalewą zalać pomidory.
Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *