Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory nadziewane zielonym pieprzem

Składniki:

  • 8 dużych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dkg zielonego pieprzu/ słoiczek pieprzu konserwowego/
  • 2 duże gruszki
  • sól, cukier
  • sok z cytryny
  • kilka liści lodowej sałaty

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć, osączyć i ściąć wierzchy. Ścięte wierzchy pomidorów pokroić w paseczki. Gruszki umyć, osączyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Zielony pieprz osączyć na sicie. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku oliwą z oliwek, cukrem, szczyptą soli i sokiem z cytryny. Napełnić wydrążone pomidory. Wyłożyć na liściach lodowej sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *