Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory nadziewane jajkami

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 4 jajka
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • ½ szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • margaryna do posmarowania naczynia

 

Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wybrać nasiona i płyn. Masło rozpuścić, wlać roztrzepane jajka, mleko, wsypać  ser, sól, pieprz, posiekaną zieloną natką pietruszki i usmażyć na małym ogniu na wolną jajecznicę. Nałożyć jajecznicę w pomidory, przykryć wierzchami, włożyć  do rondla wysmarowanego margaryną, skropić masłem. Wstawić  do gorącego piekarnika, zapiekać 15 minut. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *