Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory nadziewana sałatką jajeczną

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 4 jajka
  • 100 g szynki
  • 100 g gotowanych ziemniaków
  • 1 dymka
  • 4 korniszony
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka octu ziołowej
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Następnie szynkę pokroić w paseczki, ziemianki i korniszony również w drobną kostkę a koperek i dymkę posiekać.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Śmietanę wymieszać z musztardą, octem oraz olejem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz wymieszać.
    Z pomidorów odciąć czubki i wydrążyć z nich miąższ, napełnić je sałatką i przykryć odciętymi czubkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *