Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane z szynką i groszkiem

 

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 20 dag szynki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • ½ puszki groszku
  • kilka rzodkiewek
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Z pomidorów odciąć wierzch i wydrążyć z nich miąższ.
    Wydrążone pomidory posypać solą, pieprzem oraz czosnkiem.
    Następnie wędlinę oraz jajka pokroić w drobną kostkę, po czym dodać do nich groszek oraz majonez.
    Całość dokładnie wymieszać id oprawić do smaku sola oraz pieprzem.
    Powstałym farszem napełnić pomidory.
    Posypać posiekanym szczypiorkiem i udekorować plasterkami rzodkiewki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *