Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane tunczykiem

Składniki:

  • 4 jednakowej wielkości pomidory
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka utartego chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć,ściąć wierzchy od strony ogonka,wyjąć miąższ łyżeczką,posiekać.Ściąć pomidory od spodu,aby można było je ustawić.Tunczyka osączyć,rozdrobnić widelcem. Dodać chrzan,śmietanę i rzeżuchę.Doprawić do smaku solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Tuż przed podaniem nałożyć farsz do pomidorów.
SMACZNEGO ŻYCZY SARA!!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *