Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane sardelami

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 filety sardeli
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1 jajko
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • listki bazylii

    Sposób wykonania:

    1. Pomidory przekroić na połówki po czym delikatnie wydrążyć miąższ do którego dodać rozgnieciony czosnek, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą oraz pokrojone filety sardeli.
      Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oliwą.
      Powstałym farszem napełnić połówki pomidorów, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190topni i zapiekać ok. 20 min.
      Przed podaniem udekorować bazylią.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *