Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową

 

Składniki:

 

  • 6 pomidorów
  • 2 marchewki
  • kawałek selera
  • ogórek konserwowy
  • jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • koper mielony
  • kilka liści sałaty
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:
Selera i marchew obrać po czym wrzucić na wrząca wodą i ugotować.
Wówczas wyjąć z wywaru a gdy ostygną pokroić w drobna kostkę.
Następnie jabłko i ogórka również obrać i pokroić w kostkę, usuwając  z jabłka gniazdo nasienne.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą dodajać majonez.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Natomiast pomidory umyć i ściąć z nich wierzch tzw ”czapeczkę” po czym delikatnie wydrążyć pomidory.
Napełnić je warzywno-owocową sałatką i przykryć ściętymi  czubkami.
Ułożyć je na półmisku i udekorować listkami sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *