Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowa polewka z grzybami

Składniki:

  • 500 g świeżych grzybów
  • 3 pomidory
  • 4 ziemianki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • koperek
  • natka pietruszki
  • 1,5 l wody

Sposób wykonania:

  1. Sparzone pomidory obrać a potem pokroić je w kostkę a cebulę w półkrążki.
    Następnie wrzucić całość na rozgrzane masło i podsmażyć.
    W między czasie pokrojone grzyby zalać osoloną wodą i gotować ok. 20 minut, wówczas dodać pokrojoną w kostkę ziemniaki i gotować jeszcze ok. 10 minut.
    Następnie dodać cebule z pomidorami i dogotować.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *