Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowa po chińsku

 

Składniki:

  • ½ kg mostka wołowego
  • ½ kg pomidorów
  • 2 l wody
  • ½ kostki rosołowej
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na kawałki, które zalać wrzątkiem i gotować k. 2 min.
    W między czasie pomidory pokroić na ćwiartki, przełożyć je do garnka razem z mięsem.
    Zalać 2 l wody i doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać kostkę rosołową i gotować na bardzo małym ogniu ok. 3 ½ godz.
    Przed podaniem doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Natalię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *