Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorki nadziewane warzywami

Składniki:

  • 8 dużych pomidorów
  • 2 pęczki posiekanego szczypiorku
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 zielone ogórki
  • 2 jabłka
  • 3 średnie marchewki
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć, osączyć, ściąć wierzch, wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kosteczkę, szczypiorek umyć, osączyć i drobno posiekać. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Jabłka, marchewki i ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa i jabłka skropić oliwą z oliwek przyprawić do smaku solą i pieprzem, napełnić pomidory. Podawać jako przekąskę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *