Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowa rozkosz

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • cytryna
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 2 szkl. śmietanki kremowej
  • 50 g likieru pomarańczowego
  • dżem pomarańczowy

    Sposób wykonania:

    Żelatynę namoczyć w odrobinie wodnej po czym rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
    W między czasie z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok i dodajemy do nich żelatynę.
    Następnie śmietankę z dodatkiem cukru ubić na sztywno po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo żelatynę z sokami, alkohol oraz skórkę z 1 wyciśniętej pomarańczy.
    Całość delikatnie połączyć i przełożyć do pucharków.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *