Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe smażone

Składniki:

    • 50 dkg polędwiczek wieprzowych
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • olej do smażenia
    • liście zielonej sałaty
    • sól i pieprz


    Sposób przyrządzania:
    W miseczce rozmieszać sos sojowy z mąką ziemniaczana i odrobiną pieprzu. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki dodać do sosu sojowego wymieszać, odstawić na kilka godzin. W woku lub na dużej patelni rozgrzać mocno olej, mięso smażyć porcjami przez około 3 do 4 minut. Wyłożyć na półmisek obłożony liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *