Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe duszone z podrobami

Składniki:

  • 25 dkg polędwiczek wieprzowych
  • 25 dkg wątroby wieprzowej
  • 25 dkg serca wieprzowego
  • 25 dkg nerek wieprzowych
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 1 żółta papryka, oczyszczona i pokrojona w paski
  • ½ szklanka sosu sojowego
  • ½ szklanki octu winnego
  • 1 łyżka drobno posiekanego czosnku

    Sposób przyrządzenia:
    Nerki rozkroić wzdłuż na połowę, usunąć białe części i błony, obgotować pokroić w kostkę lub paski. Wątrobę zalać octem, moczyć kilka minut, opłukać, pokroić podobnie jak nerki. Serce i polędwiczki umyć, usunąć żyły i błony, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać polędwiczki i czosnek, smażyć kilka minut, dodać pozostałe składniki i dusić aż zmiękną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *