Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki w sosie serowym

Składniki:

  • 12 plastrów polędwicy wieprzowej
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 12 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 40 g masła
  • 1 cebula
  • wiórki masła
  • 1 cebula
  • 250 ml słodkiej śmietanki
  • 150 g twarożku ziołowego
  • 1 trójkąt topionego serka
  • 2 łyżki zielonego pieprzu
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić w plastry, które posmarować musztardą po czym każdy plaster owinąć boczkiem.
    Następnie dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wyłożyć krążkami cebuli, ułożyć na nich mięso.
    Posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut.
    W między czasie twarożek wymieszać z serkiem topionym, śmietaną, natką pietruszki oraz pieprzem.
    Trzymać na małym ogniu aż ser się rozpuści.
    Na 10 minut przed końcem pieczenia zalać mięso serowym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *