Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica z marchewką

Składniki:

  • 300 g polędwicy
  • jajko
  • bułka tarta
  • 10 marchewek
  • oliwa
  • ¼ kostki masła
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Obraną marchew pokroić w plastry, które posypać łyżką cukru i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem po czym stopniowo wlewać bulion z dodatkiem kostki rosołowej i dusić na małym ogniu.
    W między czasie mięso pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem, wówczas obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Mięso podawać z uduszoną marchewką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *