Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa zapiekana

Składniki:

  • 500-700 g polędwicy
  • 8-10 ziemniaków
  • 500g grzybów
  • 4-5 pomidorów
  • 6-9 łyżek masła
  • ½ szkl. żółtego sera
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Polędwicę pokroić na mniejsze kawałki, które lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i obsmażyć.
    W między czasie ziemniaki pokroić w słupki i również je obsmażyć.
    Następnie grzyby zalać wodą i gotować około 15 minut.
    Wszystkie składniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym na przemian: ziemniaki, mięso, grzyby do wyczerpania składników.
    Na samą górę ułożyć plasterki pomidorów.
    Całość posypać startym serem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Weronika Mazur

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *