Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa nadziewana selerem

Składniki:

  • 1,2 kg polędwicy wołowej
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 łyżka musztardy chrzanowej
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koperek.
    Całość dokładnie wymieszać i uformować kostkę, którą wstawić do zamrażalnika aby zastygła.
    W między czasie mięso pokroić w plastry, które tak naciąć aby powstała kieszeń.
    Kieszeń tą posmarować musztardą, wymieszaną z ziołami prowansalskimi.
    Następnie włożyć w nią starty na tarce seler i spiąć wykałaczką.
    Smażyć na ruszcie około 10 minut z każdej strony.
    Przed podaniem oprószyć solą ora pieprzem i podawać z ziołowym masełkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *