Składniki:
- 1 kg polędwica wołowa środkowa
- 2 szklanki wina czerwonego
- 3 łyżki masła
- kilkanaście marynowanych pieczarek
- 2 cebule
- liść laurowy
- mąka
- pieprz i sól
Sposób przyrządzenia:
Oczyszczoną z błon polędwice marynować przez 6 godzin w winie. Pieczarki wyjąć z marynaty, opłukać, pozostawić aby obeschły. Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle, dodać przyprawy, pieczarki, przez kilka minut poddusić. W wyjętym z marynaty mięsie wykonać długim ostrym nożem kieszeń, napełnić ją farszem, spiąć wykałaczką. Tak przygotowany kawałek mięsa przyprawić, obtoczyć w mące, obsmażyć na maśle. Wstawić do piekarnika, dopiec polewając winem.
co to
pieczarki marynowane do nadzienia polędwicy cos mi tu nie smakuje a do tego to zdjęcie gdzie kolor wina w którym mięso bylo marynowane , a tym bardziej poblewane podczas pieczenia. Skad te zdjecie