Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica w ziołach z borówkami

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka estragonu, cząbru, bazylii
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • pieprz
  • 1/2 szklanki borówek


Sposób przygotowania:

Polędwicę wołową obtoczyć w sosie sojowym. Posypać dokładnie przyprawami. Przygotować folię aluminiową i wysmarować ja masłem. Potem dobrze owinąć mięso. Piec ok.50 min w temperaturze 200C. Po tym czasie wyjąć mięso, odwinąć z folii i piec jeszcze ok.15 min. Odlać sosu powstałego podczas pieczenia. Na patelnię wlać sos, wsypać borówki, podlać niewielką ilością wody i delikatnie przysmażyć. Wyłożyć polędwicę, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku z sosem i borówkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *