Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Podsmażany groszek z kolendrą

Składniki:

  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 1 szkl posiekanych szalotek
  • 1 szkl groszku strączkowego
  • ½ szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • ½ szkl posiekanych liści kolendry
  • kilka kropel sosu sojowego
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:
Na silnie rozgrzany olej wrzucić posiekane szalotki oraz groszek, szybki wymieszać i wlać bulion.
Trzymać na średnim ogniu pod przykryciem około 2 minut.
Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną z kolendra oraz 2 łyżkami wody.
Cały czas mieszając  trzymać na małym ogniu do zgęstnienia.
Doprawić do smaku cukrem raz sos sojowy i podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *