Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Płocie lub karasie z grilla

Składniki:

  • 5 średniej wielkości płoci lub karasi

    Marynata:

  • 2 łyżki oliwy
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
  • 2 zgniecione w prace ząbki czosnku
  • sól, pieprz, ulubione zioła do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ryby sprawić, dokładnie umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryb. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią tuszki ryby na zewnątrz i wewnątrz, odstawić na 60 minut. Piec po 5 minut z każdej strony na dobrze nagrzanym grillu. Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *