Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuch z boczniakami

Składniki:

  • 35 dag boczniaków,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 20 ml śmietany 12%,
  • 4 łyżki masła,
  • 1 łyżka szczypiorku,
  • sól,
  • słodka papryka

Sposób przygotowania:
Grzyby oczyścić osączyć i pokroić w paski. Jajka ze śmietaną ubić, doprawić solą i dodać mąkę.Boczniaki smażyć na maśle ok.5 min.wlać jajka, posypać papryką, posypać szczypiorkiem.
Wstawić na 2-3 min. do piekarnika. Wyjąć udekorować ugotowaną marchewką i pietruszką pokrojonymi w kosteczkę.

1 comment for “Placuch z boczniakami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *