Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczano-maślane z bryndzą

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 50 dag maki razowej
  • 0,25 l maślanki
  • jajko
  • łyżka soli
  • 30 dag bryndzy
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki ugotować po czym stłuc.
    Następnie dodać do nich jajka, maślankę, mąkę.
    Całość dokładnie zagnieść doprawiając solą.
    Powstałe ciasto rozwałkować i uformować małe placki.
    Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Na każdym placku ułożyć kawałek bryndzy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *