Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczane na ostro

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
  • 1 cebula
  • olej

    Przygotowanie:

    Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę wymyć, usunąć nasiona i pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Szczypiorek (pół pęczka) wymyć i drobno pokroić. Wszystko razem dokładnie wymieszać, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem i ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać masę. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *