Składniki:
• 8 dużych ziemniaków
• 1 duży ziemniak ugotowany
• 3/4 szklanki mleka
• 2 dag drożdży
• 1 jajko
• 1 łyżka mąki
• 1 łyżeczka cukru
• 1 cebula
• sól
• vegeta
• olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Ugotowany ziemniak zetrzeć na tarce, dodać rozkruszone drożdże, połowę ciepłego mleka, mąkę i łyżeczkę cukru. Surowe ziemniaki zetrzeć i odcedzić, dodać przygotowana wcześniej "mieszankę" i jajko, wymieszać i przyprawić. Dodać startą cebulę. Do ciasta dolać resztę ciepłego mleka. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować 🙂
sylwia
jeszcze nie jadłam i niew mam zamiaru bo niezasmacznie to jest opisane:-) pozdrowionka wejć na mojego bloga http://www.kultowyblog.blog.onet.pl i skomentuj lub napisz do mnie sylwia351@vp.pl