Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki z mielonego mięsa drobiowego

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa drobiowego
  • 40 dkg pieczarek
  • 4 jajka
  • 25 dkg żółtego sera Gouda
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz do smaku
  • Vegeta
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Paprykę umyć, osączyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski włożyć mięso mielone i pozostałe składniki, dodać obrany przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, Vegetę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wyrobić masę. Na rozgrzanej patelni kłaść porcje mięsa i formować placuszki. Smażyć na złocisty kolor. Dobrze smakują z kiszonymi ogórkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *