Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki z grilla

Składniki:

  • 500 g mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 łyżki stopionej margaryny
  • 100 ml ciepłej wody

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać razem z solą oraz proszkiem do pieczenia po czym dodać do niej roztopioną margarynę i trochę wody.
    Całość dokładnie zagnieść jeśli to konieczne dolewając wody aby powstało zwarte, elastyczne ciasto.
    Gotowe ciasto owinąć w ściereczkę i odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyciąć krążki, które usmażyć na patelni bez tłuszczu lub grillu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *