Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki kaszy perłowej z twarogiem

Składniki:

    • 1 szkl. kaszy perłowej
    • 3 szkl. wody
    • 3 szkl. mleka
    • 2 łyzki cukru
    • 6 łyżek masła
    • sól
    • 200 g twarogu
    • 1 jajko
    • 3 łyżki bułki tartej
    • ¾ szkl. śmietany

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać wodą i ugotować po czym ja odcedzić i zalać mlekiem.
    Dodać 3 łyżki masła, przetarty twaróg oraz wbić jajka.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem i całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy formować małe placuszki, które obtoczyć w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym maśle.
    Podawać ze śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *