Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek na lato

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 ½ szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. cukru
  • 5 jajek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • koska masła
  • szczypta soli
  • masło
  • tarta bułka
  • 750 g owoców
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Jajka zmiksować z dodatkiem masła, cukru, soli, proszku do pieczenia oraz mąką pszenną i ziemniaczaną.
    Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Na wierzchu rozłożyć oczyszczone owoce.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 15 minut.
    Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 40 minut.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *