Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piwna polewka z białym serem

Składniki:

  • 1 ½ l piwa
  • 1 szkl śmietany
  • ¼ kg sera białego
  • ¾ szkl cukru
  • łyżka masła
  • 2 żółtka
  • cynamon
  • goździki
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób wykonania:
Do garnka wlać piwo oraz 1 ½ szkl wody, gotować około 10 minut.
Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie żółtka rozetrzeć z masłem oraz cukrem i również dodać do zupy.
Doprawić do smaku solą i podgrzać na małym ogniu.
Na koniec ser pokroić w kostkę, rozłożyć na talerzach i zalać go zupą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *