Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pilaw z ryżu na zielono

 

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 2 szkl. posiekanej cebuli
  • 2 szkl. ryżu
  • ½ szkl. posiekanego estragonu, szczypiorku, pietruszki, koperku i trybuli
  • 4 szkl. bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • 1 liść laurowy

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzane masło wrzucić posiekaną cebulę i smażyć ja około 5 minut.
    Po tym czasie dodać ryżu i trzymać na ogniu do momentu, aż się zarumieni.
    W między czasie bulion zmiksować z ziołami, solą oraz pieprzem po czym dodać wszystko do ryżu.
    Całość wymieszać i doprowadzić doz zagotowania.
    Wrzucić jeszcze liść laurowy i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut aż ryż wchłonie cały płyn.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *